';

Mini-documentaires 2019

Een drieluik van minidocumentaires

Tijdens de Dutch Design Week 2019 ging een drieluik van minidocumentaires in première, gemaakt in het kader van het 7-jarig bestaan van Agri meets Design.

Het drieluik laat meerjarige trajecten zien, waarin de agrifood en creatieve sector samenwerken aan de transitie naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem. Deze drie ontwikkelingen worden gedragen door vastberaden ontwerpers en boeren, waarbij Agri meets Design de ontwikkelingen een impuls gaf.

Systemic designer Sietske Klooster – als buitenpromovendus verbonden aan de ontwerponderzoeksgroep Systemic Change aan de TU Eindhoven – analyseerde deze drie praktijken op overlappende kenmerken. Kenmerken die de transformerende samenwerking tussen de agrifood en de creatieve industrie karakteriseren. Vanuit deze analyse regisseerde ze dit drieluik. Het drieluik laat de samenwerking zien vanuit de perspectieven van verschillende boeren, ontwerpers, beleidsmakers bedrijfsleven en belangenorganisaties. 

Kijk en vergelijk deze drie grote verhalen in een notendop en ontdek de bijzondere kenmerken van samenwerking tussen boeren en ontwerpers, agrifood en creatieve industrie.

Het FoodLab

De melksalon

Open source boerderij

Er komt veel op de sector af, een ontwerp aanpak blijft nodig

>>> Lees hier meer over STUDIO Agri meets Design