• Vraagstuk
  • Matchmaking
  • Onderzoek
  • Concept
  • Presentatie
  • Matchmaking
  • Results

ProefBoer

Proef de boer! Nou ja, niet de boer zelf, maar neem het verder vooral letterlijk. ProefBoer is een project van kunstenaar Lobke Meekes.

 

Het project

Een proefproject, om boer te worden. Waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe, duurzame technieken om op een andere manier ‘te boeren’. Waarin jij kunt proeven van de producten, door zélf keuzes te maken voor de ProefBoer.

Want hoe komt iets van grond tot mond? Wat is er nodig om kakelverse producten te telen, maken en produceren en te verkopen? ProefBoer neemt je mee en laat het je zien, lezen, horen, beleven en natuurlijk: proeven.

Zo weet jij straks alles over het karbonaadje dat op je bord ligt, pak je nooit meer achteloos een seizoenvrucht als een appel uit de fruitmand én je weet wat nodig is om al dat lekkers op jouw bord te toveren.

Denk samen met kunstenares Lobke Meekes daarover mee, tot in het bedrijfsproces. Samen gaan we boeren met revolutionaire nieuwe ontwikkelingen in een snel veranderende markt, waarin maatschappelijke vraagstukken als biodiversiteit, de zorg voor de bodem en dierenwelzijn van grote invloed op de bedrijfsvoering zijn.

Proefboer zoekt consumenten

Ben jij nieuwsgierig naar de oorsprong van jouw voedsel? Wil jij actief mee denken hoe en welk voedsel we produceren. Weegt voor jou de ervaring die je opdoet zwaarder dan een kilo bietjes meer of minder én ben je bereid om je een jaar lang te verbinden aan dit project. Dan is Proefboer op zoek naar jou!

Wat houdt deelname in?

Proefboer wil samen met consumenten keuzes maken om voedsel te produceren. Eens in de 6 weken zitten zij samen om tafel en bespreken dilemma’s, keuzes en wensen rondom de productie. Dit proces wordt vastgelegd in beeld, geluid en tekst, want juist deze zoektocht, de struggles, de ups and downs; dat is waar ProefBoer over gaat.

Niet argeloos je boodschappenwagen volladen, maar bewust nadenken over de consequenties van jouw keuzes op je voedselpatroon.

Proefboer voorziet jou niet 12 maanden lang van een gevulde koelkast, maar neemt je mee in de wereld van voedselproductie.

Voor deelname stuur een mail met korte motivatie naar info@proefboer.nl

Gerelateerde projecten

Natural Farm Lab

In het project Natural Farm Lab verdiepen drie ontwerpers zich gedurende 2017 in wat natuurlijk…

Lees verder

Generatie-Agenda

Martina Florians ontwikkelde de Generatie-Agenda voor boerenfamilies. Hiermee staan boeren stil bij hun eigen…

Lees verder

Superland

Een groot deel van de voedselprijs wordt bepaald door vijf inkoopkantoren voor supermarkten. ‘Wat…

Lees verder