• Vraagstuk
  • Matchmaking
  • Onderzoek
  • Concept
  • Presentatie
  • Matchmaking
  • Results

Future Food Design Awards 2018

In 2017 werd de allereerste wereldwijde Future Food Design Awards gehouden. We reikten ook in 2018 deze stimuleringsprijs uit aan radicale ontwerpen voor een gezonde, eerlijke en duurzame voedseltoekomst!

Future Food Design Awards 2018

In 2017 werd de allereerste wereldwijde Future Food Design Awards gehouden. We reikten ook in 2018 deze stimuleringsprijs uit aan radicale ontwerpen voor een gezonde, eerlijke en duurzame voedseltoekomst!

De jury

Marije Vogelzang – Eating designer, oprichter the Dutch Institute of Food & Design

Kees de Gooijer – Chief Inspiration Officer voor TKI Agri&Food

LinYee Yuan – Redacteur en oprichtster van MOLD Magazine

Clemens Driesen -Filosoof Wageningen Universiteit & Research

Jolanda Nooijen – Directeur Tuinbouwbedrijf Compliment BV

Pedro Reissig – Professor in Food Design en partner van Food Design Agency deMorfa

De genomineerden

De drie genomineerden voor de Future Food Design Awards 2018 zijn bekend. Deze internationale aanmoedigingsprijs stimuleert innovatieve en disruptieve ontwerpen voor een cultuurbewuste en duurzame voedseltoekomst. De genomineerden maken kans op de juryprijs en de publieksprijs, die worden uitgereikt tijdens de Dutch Design Week op 26 oktober 2018.

De genomineerden zijn:

Tiger Penis Project // door Kuang-Yi Ku

Atoma // door Alexandra Genis

0.9 Grams of Brass // door Adelaide Lala Tam

De jury was zeer onder de indruk van de creativiteit en diversiteit van de inzendingen.

Het Tiger Penis Project van Kuang-Yi Ku is een boeiende mix van traditionele elementen en toekomstige mogelijkheden. De jury is zeer te spreken over zijn invalshoek: hoe kan technologie een bijdrage leveren aan de menselijke consumptie zonder voorbij te gaan aan eeuwenoude tradities? Het project Atoma van Alexandra Genis geeft een andere kijk op voedsel: wat eten we nou precies? De jury is van mening dat haar kritische blik op de betekenis van “natuurlijk” een zeer actueel onderwerp is dat de aandacht verdient. Adelaide Lala Tams project 0.9 Grams of Brass richt zich in grote mate op consumentenbewustzijn. Zij ontwierp een verkoopautomaat die een nieuwe kijk biedt op de waarde van leven in de vleesindustrie. De jury is onder de indruk van de kwaliteit van het ontwerp en vindt dat het project aanzet tot nadenken over de waarde van dieren en de transparantie van de vleesindustrie.

De winnaar van 2018

Met een duidelijk ontwerp ondersteund door grondig onderzoek, is Adelaide Tam de winnaar van de Future Food Design Awards van dit jaar. Haar project van 0.9 Grams of Brass neemt het enige stuk over dat overblijft na het slachten van een koe, de patroon van het verdovingsgeweer, en verandert het in een alledaags object, een paperclip. Deze paperclip kost precies hetzelfde als de cartridge en laat ons dwalen, wat is de waarde van het leven in de vleesindustrie? Met haar ontwerp won ze de publieksprijs, evenals de juryprijs.

Future Food Design Awards 2017

In 2017 werd de allereerste wereldwijde Future Food Design Awards gehouden. We reikten we…

Lees verder