Programma

Dit jaar viert Agri meets Design haar vijfjarig jubileum! Daarom pakken we dit jaar groots uit met The Embassy of Food​ tijdens Dutch Design Week​. Deze ambassade is onderdeel van het vierjaarlijkse World Design Event en organiseren we samen met het Europese project Food Heroes.

Hoe verbouwen, verwerken, vervoeren en eten we ons voedsel in de toekomst? Hoe gaan we om met schaarse grondstoffen, voedselverspilling en dierenwelzijn? Dit alles onderzoeken we samen met jullie in The Embassy of Food. Deze bijzondere ontmoetingsplek op de Dutch Design Week brengt boeren, ontwerpers, beleidsmakers, wetenschappers en iedereen met een interesse in voedsel samen om onze voedseltoekomst te verkennen.

Programma van The Embassy of Food
Hier vind je een overzicht van het programma van The Embassy of Food. Het bestaat uit een expositie, gecureerd door eetontwerpster Marije Vogelzang, een openbaar toegankelijk publieksprogramma, een besloten programma voor professionals en speciale diners waarbij je meegenomen wordt op een culinaire ontdekkingsreis door food designer Chloe Rutzerveld.

Expositie

In de expositie The Future of Food – Looking Back to Now geven meer dan twintig ontwerpers van over de hele wereld prikkelende en radicale vergezichten op de toekomst van ons voedsel.

Lees verder

Publieksprogramma

We organiseren verschillende sessies waarin je kennis kunt maken met uiteenlopende voedselkwesties. Praat en denk met ons mee!

Lees verder

Professionalsprogramma

In Nederland zijn er door het jaar heen ontzettend veel initiatieven bezig met de verduurzaming van ons voedsel. Veel van deze ontwikkelingen komen samen in ons programma voor professionals.

Lees verder

Diners

The Embassy of Food en food designer Chloé Rutzerveld presenteren tijdens de Dutch Design Week een unieke dinerreeks: Creative Food Heroes Diners.

Lees verder

Conferentie The Future of Food – Looking Back to Now

Tijdens deze conferentie duiken we in het belang van sterke toekomstvisies met studenten van de Design Academy Eindhoven, foodprofessionals en voedselverspillingexperts.

Lees verder

Future Food Design Awards show

Dit jaar werd de allereerste wereldwijde Future Food Design Awards gehouden! Op donderdag 26 oktober worden de publieksprijs (2.500 euro) en de juryrpijs (5.000) uitgereikt in The Embassy of Food.

Lees verder