Red een geitenbok. Eet hem op!

Oktober is de maand van de bok. In oktober belandt de bok op ons bord. Met de actie Goatober zetten slagers, koks, boeren en andere liefhebbers in heel Nederland geitenbokkenvlees op het menu. Goatober trapte de actiemaand af op Werelddierendag met een verrukkelijk diner. Tijdens dat diner draait alles om de geitenbok. Red ook een geitenbok, door hem op het menu te zetten.

De Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, yoghurt en melk. Om de melkproductie bij de geiten op gang te houden, worden er lammetjes geboren. Zoals zo vaak in het dierenrijk worden er evenveel mannetjes als vrouwtjes geboren. Maar de mannetjes zijn nagenoeg waardeloos, omdat ze geen melk geven.

De internationale campagne Goatober breekt een lans voor geitenbokjes en organiseert in oktober diverse reddingsacties. Hiermee wordt de onnodige verspilling van bijna 70.000 geitenbokken per jaar in Nederland tegengegaan. Zo was er een mannenproeverij in Den Bosch op Wereldvoedseldag, een boktoberfest in Amsterdam en een kook- en slagersdemo. Natuurlijk kan er ook een kijkje worden genomen bij de geitenboer. Geitenbokjesvlees ligt op het schap bij het Sligro-filiaal en de boerderijwinkel bij jou in de buurt. Bekijk hier de verkooppunten.

Meat the Male

In Nederland is een initiatief gestart om mannenvlees aan de man te krijgen en zo verspilling tegen te gaan. Meat the Male is een online platform waar restaurants, slagers, geitenboeren en initiatieven rondom geitenvlees samen komen om geitenvlees te promoten. Samen werken we aan een duurzame geitensector en creëren we internationale impact voor deze uitdaging. Chefs en bedrijven in Amerika en Europa zetten de eerste stappen om mensen bekend te maken met dit bijzonder lekker en gezond vlees. We hopen dat geitenbokkenvlees uiteindelijk regelmatig op het bord van iedere Nederlander kan komen. Men kan dan genieten van dit heerlijke vlees en tegelijkertijd op een duurzame manier met voedsel bezig zijn. Door in oktober de geitenbok te promoten, komen we hier weer een stap dichterbij. Bekijk ook eens de website.