Programma compleet Dutch Design Week

Dit jaar viert Agri meets Design haar vijfjarig jubileum! Daarom pakken we dit jaar extra groot uit met The Embassy of Food tijdens Dutch Design Week: een enorme glazen kas vol groen op het Ketelhuisplein waar bezoekers worden geprikkeld om na te denken over de toekomst van ons voedsel.

Expositie met meer dan 30 ontwerpen

Curator en eetontwerper Marije Vogelzang stelde de expositie van The Embassy of Food samen en selecteerde werk van over de hele wereld. Ook maakte ze speciaal voor de expositie een audioverhaal waarin je als consument of producten de toekomst kunt beleven door te luisteren, te proeven, te ruiken en te kijken. ‘Ontwerpers zijn de creatieve denkers en doeners die het voedselsysteem op zijn kop kunnen zetten en op een onverwachte manier weer kunnen verbinden,’ aldus Vogelzang. De expositie is elke dag gratis te bezoeken tussen 11.00 en 18.00 uur.

Programma

The Embassy of Food biedt naast de expositie een uitgebreid programma met lezingen, talkshows en een serie experimentele diners ontwikkeld door food ontwerpster Chloé Rutzerveld. Tijdens de conferentie worden serieuze ideeën en verdienmodellen gepresenteerd door Europese gasten om voedselverspilling tegen te gaan. Ook vindt op donderdag 26 oktober de uitreiking van de allereerste, internationale Future Food Design Award plaats.

Bekijk het volledige programma.

The Embassy of Food is onderdeel van het vierjaarlijkse World Design Event (WDE) tijdens Dutch Design Week en wordt gerealiseerd door Agri meets Design en Food Heroes met financiering van Interreg NWE, Dutch Design Foundation, Ministerie van Economische Zaken, Provincie Noord- Brabant en ZLTO.