Hoe ziet het avonddiner van de toekomst eruit?

Hoe ziet een avondmaaltijd eruit in de toekomst? Met deze vraag ging food designer Chloé Rutzerveld in samenwerking met exposanten van The Embassy of Food aan de slag. Het resultaat ervaarden we tijdens het Creative Food Heroes Diner in het eerste weekend van Dutch Design Week!

Voorgerecht

Als voorgerecht ligt op tafel een 1,5 meter lange worst. Niet zomaar een worst, deze plantaardige worst is 15 keer duurzamer dan een normale worst. In de toekomst is vlees namelijk niet meer zo vanzelfsprekend. De worst is ontworpen door Doreen Westphal in het project Food Heroes tegen voedselverspilling.

Worst van oesterzwamvoetjes.

Hoofdgerecht

We houden ervan om onze borden vol te zien met voedsel, maar we moeten wel minder eten. Chloé Rutzerveld legt uit dat gedragspsychologisch onderzoek laat zien dat mensen niet goed kunnen inschatten hoeveel ze precies eten. Door objecten op je bord te leggen tussen het eten lijkt het bord voller dan het werkelijk is terwijl onze maag toch voldoende wordt gevuld. We krijgen volle borden, maar ertussen vinden we het ontwerp Volumes van Marije Vogelzang.

Ode aan de bloemkool en prei met parelgort en een pompoen/kokos/ koriander crème. Schep daar wat frisse komkommer en linzen bij en sluit af met een bietenchipje.

Nagerecht

Niet alle appels komen in de winkel terecht. Sommige zijn te groot, te klein, te krom, of te groen. In het nagerecht zitten deze buitenbeentjes verwerkt.

Appel buitenbeentjes met rum en rozijnen.


Wil jij ook het diner van de toekomst proeven? Aanstaande vrijdag en zaterdag kan je nog mee-eten met het Creative Food Heroes Diner!

Vrijdag 27 oktober 18:30 – 21:00 (reserveer hier*)
Zaterdag 28 oktober 18:30 – 21:00 (reserveer hier*)

*Kaarten voor Creative Food Heroes Diner zijn alleen online te krijgen!