Help stichting MIEP om dit mooie project tot stand te brengen

Tiny restaurant on tour in het Brabantse land

Zo van het land op het bord
Stichting MIEP start het project Tiny restaurant in Brabant. Een Tiny home dat is ingericht als pop-up restaurant, waar gekookt kan worden met en voor kleine groepjes. Het Tiny restaurant is gemakkelijk verplaatsbaar van stad, haven, scholen tot op het erf van de boer. Na de pilot zal het duurzame Tiny restaurant uitgerold worden naar alle provincies in Nederland om regionale producten onder de aandacht te brengen.

De chef-kok neemt zijn gasten mee naar de boerderij op een culinaire reis
Koken met duurzame, ambachtelijke, seizoensgebonden, regionale en Fairtrade producten, in een volledig duurzaam Tiny restaurant. Het restaurant is compleet zelfvoorzienend met diverse voorbeelden van water- en energiebesparing, zonne-energie en draait volgens de principes van de circulaire economie. De gezamenlijke doelstelling is gezonder leven met aandacht en respect voor de aarde, de mens en het dier.

Koken met kinderen
Bij het Tiny restaurant is educatie eveneens een belangrijk onderdeel. Het begint immers al bij de jongste doelgroep. Er worden in samenwerking met  verschillende chef-koks smaaklessen verzorgd met als doel kinderen kennis te laten maken met authentieke smaken zoals de natuur ze bedoeld heeft. Het Tiny restaurant komt naar de school, gaat naar de boer en zal samen met kinderen oogsten, koken en proeven en natuurlijk genieten!

Klik hier om te doneren.