The Embassy of Food: het laatste weekend!

Dit is het laatste weekend van Dutch Design Week. Grijp je kans en dompel je vandaag of morgen nog onder in de toekomst van ons voedsel bij The Embassy of Food. Hier lees je een aantal highlights uit het programma dit weekend

De expositie The Embassy of Food – Looking Back to Now

In deze expositie stap je binnen in de toekomst. Met een audiotour neemt curator Marije Vogelzang je mee langs alle werken. Je kunt het verhaal vanuit twee verschillende perspectieven bewandelen: als consument of als producent. Kies je eigen reis en ontdek de verschillen!

De expositie is gratis toegankelijk van 11:00 – 18:00.


Creative Food Heroes Diner

Zaterdag 18:30 – 21:00
Proef en ervaar de toekomst van ons voedsel! The Embassy of Food en food designer Chloé Rutzerveld presenteren tijdens de Dutch Design Week een unieke dinerreeks: Creative Food Heroes Diner. In The Embassy of Food op het Ketelhuisplein kan je middenin onze expositie aanschuiven voor deze bijzondere culinaire ervaring.

Kaartjes voor het diner zijn alleen online verkrijgbaar via deze link.


3D Food Printing Experience

Zondag 11:30 – 12:30
Zou je aanschuiven bij een 3D geprinte lunch? Wacht! Wat? Ja, het is gemakkelijker en een stuk essentiëler om ons eten te printen dan je misschien denkt. Het 3d printen draagt bij aan een nieuwe manier van fine dining, het gaat voedselverspilling tegen en het brengt oplossingen voor de gezondheid en persoonlijke diëten. Tijdens deze workshop neemt byFlow je mee op reis!

Wil je meedoen? Er zijn slechts 15 plekken per workshop beschikbaar dus meld je snel aan via info@3dbyflow.com.

The DIFD nodigt uit

Zondag 13:00 – 18:00
The Dutch institute of Food&Design (The DIFD) is een internationaal platform dat de kracht van food & design wil vieren en ontwikkelen. Het platform is kort geleden geïnitieerd door Marije Vogelzang en heeft dit jaar samen met Agri meets Design de Future Food Design Awards gelanceerd. Gedurende de dag zal The Dutch Institute of Food&Design interventies programmeren om het publiek uit te dagen het vakgebied Food&Design samen vorm te geven.