Biobeurs 2020

De Bio-beurs is de grootste vakbeurs in Nederland voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek. De Bio-beurs vindt plaats op 22 & 23 januari 2020 in de Ijsselhallen te Zwolle. Meer info: www.bio-beurs.nl

Eén van de uitdagingen van de biologische sector is het voorop blijven lopen in de duurzaamheidsdiscussie. Steeds vaker verwachten consumenten dat het biologische product ook lokaal geproduceerd is. Kan de biologische sector al deze verwachtingen waarmaken? Drie verschillende ondernemers gaan samen met kunstenaars op zoek naar het antwoord op de vraag:

Hoe lokaal is lokaal eigenlijk bij biologisch?

Kunstenaars Jord den Hollander, Circus Engelbregt en Astrid van Loo gaan elk met een biologische ondernemer een onderzoekstraject in aan de hand van een eigen vraagstuk.

Hoe krijgen we het voor elkaar dat meer klanten lokaal gaan kopen? Hoe zien klanten wat de meerwaarde is van een lokaal product? Voor welke aspecten zijn ze bereid te betalen?

Die vraag is neergelegd bij kunstenaar Jord den Hollander.

Lees hier het hele verhaal:

Hoe lokaal is lokaal eigenlijk bij biologisch?

Hoe kunnen we de consument bewust maken dat ze met hun keuze voor producten invloed hebben op het (lokale) landschap, dus dat wat je eet heeft invloed op het landschap?

Die vraag werd door Bionext, Kunstlab en Agri meets Design neergelegd bij Circus Engelbregt, een ‘ontregelende verbindingsorganisatie, met het doel de sociale duurzaamheid in de wereld te vergroten’.

Lees hier het hele verhaal:

Aandacht voor dierenwelzijn

Hoe kan ik goede, eerlijke informatie over het lokale Weerribben-product bij de consument brengen? En hoe kom ik erachter wat de consument dan wil weten?

Klaas de Lange werd door Bionext, Kunstlab en Agri meets Design gekoppeld aan zelfstandig fotograaf en kunstenaar Astrid van Loo.

Lees hier het hele verhaal:

Weerribben Zuivel

 

De eindresultaten van deze drie vraagstukken worden verwacht tijdens de Bio-beurs in januari 2020.