Aanmelden Future Food Design Awards

Dit jaar worden voor de eerste maal de Future Food Design Awards uitgereikt op de Dutch Design Week 2017. De award is de internationale stimuleringsprijs om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in de schijnwerpers te zetten. Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de boventoon op internationale designconferenties. Daarom nemen Agri meets Design en The Dutch Institute of Food&Design het initiatief tot de Future Food Design Awards. Aanmelden kan nog tot 30 juli.

Met de Future Food Design Awards start een zoektocht naar change designers, kunstenaars en foodprofessionals uit de hele wereld die het huidige voedselsysteem onderzoeken, ondersteboven keren en herontwerpen. Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd door een internationaal gerenommeerde jury, waaronder Marije Vogelzang, Nadine Botha en Koert van Mensvoort. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro en media-aandacht op internationale schaal. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt t.w.v. 2.500 euro voor het ontwerp dat de meeste stemmen ontvangt.

Van tafeltaferelen tot voedselketens

Gezocht wordt naar ontwerpen die onderwerpen van eetcultuur tot onze voedselketen uitdagen. Vraagstukken zoals de omgang met landgebruik, zoetwaterreserves, de invloed van landbouw op het klimaat en het gebruik van schaarse grondstoffen zijn wereldwijd gedeelde zorgen voor de voedselzekerheid. Ook hedendaagse huiselijke tafeltaferelen, migratie, technologie en eetgewoonten kunnen een thema zijn. We nodigen ontwerpers uit om de etende mens een spiegel voor te houden met hun visie op de toekomst van ons voedsel.

De publieksprijs

Dit najaar worden de drie genomineerden bekend gemaakt en start een internationale campagne voor de publieksprijs. Wereldwijd kunnen mensen hun stem uitbrengen op het ontwerp van hun voorkeur. Ook tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers nog een stem uitbrengen. Het ontwerp dat de meeste stemmen verzamelt ontvangt de publieksprijs t.w.v. 2.500 euro.

Aanmelden

Heb jij een waanzinnig project of ontwerp dat de toekomst van ons voedsel vooruithelpt of binnenstebuiten keert? Of ken je iemand die volgens jou de awards absoluut zou moeten winnen? Lees meer over de aanmelding op deze pagina. Of hou ons in de gaten via social media #FFDA17

Een uitgebreide persmap is te vinden via deze link.