73 aanmeldingen voor de Future Food Design Awards

Maar liefst 73 projecten zijn aangemeld voor de allereerste Future Food Design Awards, dé internationale prijs voor ontwerpen die de toekomst van ons voedselsysteem uitdagen. De inzendingen komen uit 24 landen, onder andere uit Colombia, Groot-Brittannië, Brazilië en China. De internationaal gerenommeerde jury maakt begin september de drie genomineerden bekend, en de winnaars worden bekroond tijdens Dutch Design Week 2017.

Nominaties en uitreiking

De organisatie is ontzettend blij met het aantal aanmeldingen en de kwaliteit van de inzendingen. De jury gaat aanstaande maandag in beraad om de top drie finalisten te selecteren. De winnaar van de juryprijs ontvangt een bedrag van €5.000 om zijn of haar ontwerp te realiseren. De drie genomineerde zullen daarnaast strijden om de publieksprijs van €2.500. De juryprijs en de publieksprijs worden op 26 oktober uitgereikt in The Embassy of Food.

Over de jury

De jury bestaat uit vijf voedselprofessionals van verschillende disciplines: eetontwerpster Marije Vogelzang, filosoof Koert van Mensvoort, de Zuid-Afrikaanse journalist Nadine Botha, agrariër Jeroen Klompe en onderzoeker Hans Dagevos. “Waar ik vooral op zal letten bij de beoordeling is het toekomstbeeld dat het ontwerp inspireert, inclusief de potentiële impact op ons voedselsysteem”, vertelt Koert van Mensvoort.

De Future Food Design Awards

De awards zijn bedoeld als stimulering voor ontwerpen die onderwerpen van eetcultuur tot onze voedselketen uitdagen. Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de boventoon op internationale designconferenties. De Future Food Design Awards wil voedselontwerpers in de schijnwerpers zetten die het huidige voedselsysteem onderzoeken, ondersteboven keren en herontwerpen.

De Future Food Design Awards is een initiatief van Agri meets Design & The Dutch Institute of Food&Design.