Inschrijving

De inschrijving van de Future Food Design Awards 2017 is gesloten. Je kunt nu stemmen op jouw favoriet.

Aanmelden

Heb jij een waanzinnig project of ontwerp dat de toekomst van ons voedsel vooruithelpt of binnenstebuiten keert? Meld je dan nu aan voor de allereerste, wereldwijde Future Food Design Awards die wordt uitgereikt op de Dutch Design Week 2017! Uit alle inzendingen worden drie genomineerden uitgekozen. Deze genomineerden komen in aanmerking voor de Future Food Design Award en de publieksprijs.

Praktische voorwaarden voor deelname

 • Je bent aantoonbaar betrokken bij voedselvraagstukken als ontwerper, producent, professional, student of anderszins.
 • Je mag ook indienen namens een organisatie, collectief etc., als er maar 1 helder aanspreekpunt is die vanaf moment 1 alle communicatie zal doen (vlog, evt. presentatie etc.).
 • Het project is reeds afgerond of loopt nog, in dit laatste geval ben je net voorbij de ideefase en heb je bijvoorbeeld een prototype of serieuze opzet.
 • Je project is niet ouder dan 1 januari 2015.
 • Je kunt idealiter aanwezig zijn tijdens de uitreiking op donderdag 26 oktober tijdens de Dutch Design Week te Eindhoven. Eventuele reiskosten zijn voor eigen rekening, aanwezigheid middels een goede internetverbinding is ook mogelijk.
 • Je video is Engelstalig (ondertiteld) en je begrijpt en spreekt goed Engels.
 • Je bent bereid een tweede video te maken en het eigen netwerk in te zetten voor de publiekscampagne voor de strijd om de publieksprijs.
 • De geldprijs wordt uitsluitend besteed aan het verder ontwikkelen van het winnende ontwerp of een relevant vervolgproject.

 

Dit hebben we van je nodig

 • Een projectomschrijving middels een vast format (hier te downloaden)
 • Een CV of link naar je Linked-In profiel (tenzij je indient als organisatie)
 • Beeldmateriaal zoals schetsen, foto’s etc.

Maak een video van niet meer dan 3 minuten in het Engels of met Engelse ondertiteling waarin je jouw ontwerp pitcht. Dit kan een vlog, een animatie of iets anders zijn. Hierin bespreek je de volgende elementen (in willekeurige volgorde):

(1) Stel jezelf en je relatie met voedsel voor
(2) Licht je ontwerp zo goed en helder mogelijk toe en breng het indien mogelijk in beeld
(3) Maak duidelijk wat de relevantie is voor een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem
(4) Vertelt waarom jij moet winnen, wat wil je bereiken met je ontwerp?

Lever alle materialen aan voor 30 juli 2017 – 23.59 via We Transfer gericht aan awards@agrimeetsdesign.com. Je hoort uiterlijk 1 september of je behoort tot een van de drie genomineerden. Op donderdag 26 oktober is de uitreiking tijdens de Dutch Design Week. Bij inschrijving voor de Future Food Design Award wordt je automatisch lid van de Dutch Institute of Food&Design!