';

World Design Event

Agri meets Design is sinds 2013 aanwezig op de Dutch Design Week. Ook dit jaar presenteren we onszelf met The Embassy of Food – Looking back to Now! Deze ambassade is onderdeel van het World Design Event.

Over het World Design Event

Parallel aan de Dutch Design Week wordt in 2017 het eerste World Design Event gehouden in Eindhoven waar 400.000 bezoekers worden verwacht. In de zomer starten 500 vrijwilligers op het Ketelhuisplein (Strijp-S) met de bouw van het stadhuis van de toekomst. Dit ‘People’s Pavilion’ doet tijdens WDE dienst als epicentrum van waaruit (inter)nationale ontwerpers, innovatieve ondernemers en stadbewoners actuele en toekomstige vraagstukken onderzoeken. Het event wordt ingeleid met een designtop. Onder het thema ‘It’s Your World’ komen aansluitend onderwerpen aan bod als voedsel, de (digitale) openbare ruimte en de positie van robots in de samenleving. De eerste editie van het vierjaarlijkse evenement moet samen met de designweek 400.000 bezoekers trekken.

8 Creative Embassies

Onderdeel van het World Design Event zijn verschillende Creative Embassies. Naast Het Nieuwe Instituut, De Waag en Philips, Baltan Hivos en STRP festival is ook Agri meets Design een ambassadepartner, er komt dus een Embassy of Food! Naast creatieve sessies met internationale deelnemers zal een gecureerde selectie van verrassend vernieuwende, tot de verbeelding sprekende projecten uit binnen- en buitenland de bezoekers verleiden tot interactie en feedback. Ook zullen  ontwerpen van het Food Heroes programma worden getoond waarin ontwerpers oplossingen tonen om voedselverspilling te verminderen.