The Embassy of Food

Agri meets Design is sinds 2013 onderdeel van de Dutch Design Week. Dit jaar zijn we aanwezig met The Embassy of Food – Looking back to Now! Deze ambassade is onderdeel van het World Design Event.

Over The Embassy of Food

Hoe willen we in de toekomst ons eten verbouwen, verwerken, vervoeren en eten? Hoe gaan we in de toekomst om met schaarse grondstoffen, dierenwelzijn, voedselverspilling en de invloed van big data en technologie? Ter ere van haar 5-jarige jubileum presenteert Agri meets Design tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 29 oktober The Embassy of Food – Looking Back to Now om deze vragen samen met het publiek te beantwoorden. In samenwerking met ontwerpers geeft The Embassy of Food enkele radicale vergezichten op de toekomst die bezoekers kunnen ervaren, proeven en uitdagen tot reactie.

De curator van The Embassy of Food is eetontwerper Marije Vogelzang. Voor de interactieve expositie selecteert zij selecteert zij baanbrekend werk uit binnen- en buitenland. Marije:

“The Embassy of Food daagt je uit om vanuit de toekomst terug te kijken naar het nu. Samen met ontwerpers, foodprofessionals en het publiek willen we groots kunnen denken en fantaseren. Het is een uitnodiging aan iedereen die op een andere manier naar de toekomst van ons eten wil kijken.” 

Naast de expositie biedt The Embassy of Food een uitgebreid activiteitenprogramma met o.a. lezingen, ontwerpsessies en workshops. Tevens is de Dutch Design Week het podium voor het Europese ontwerpproject Food Heroes waarbij zes landen samenwerken aan creatieve inzichten waarmee voedselverspilling kan worden tegengegaan. The Embassy of Food is hiermee een plek om te eten, te ontmoeten, te discussiëren en de toekomst te beleven! Want de toekomst stop je nu al in je mond.

Meer informatie

The Embassy of Food is tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 29 oktober te bezoeken.

Download de persmap van The Embassy of Food.

Volg Agri meets Design en de ontwikkelingen rondom The Embassy of Food via #agmd17 of #embassyoffood.

Samenwerking?

Ben u als bedrijf, organisatie, start-up, foodprofessional, ontwerper of boer betrokken bij een creatief project of innovatie die u graag wilt tonen in onze ambassade? Wilt u een breed publiek op de Dutch Design Week bereiken met een inhoudelijk programma of activiteit? Wilt u mensen laten meedenken over nieuwe oplossingen? Wij komen graag in contact met partijen die mogelijkheden zien voor samenwerking en/of invulling. U kunt hiervoor contact opnemen met Judith Zengers, programmamanager van Agri meets Design via judithzengers@agrimeetsdesign.com

The Embassy of Food is onderdeel van het ‘it’s your World Design Event (WDE) waarin designers en innovatie experts uit de hele wereld worden uitgenodigd om samen vorm te geven aan de toekomst. The Embassy of Food is een van de acht ambassades die werken aan toekomstgerichte, creatieve oplossingen rondom actuele thema’s op de wereldagenda. Zie ook www.worlddesignevent.org.

The Embassy of Food wordt mede mogelijk gemaakt het Ministerie van Economische Zaken, Provincie Noord-Brabant, ZLTO en wordt ondersteund door de Dutch Design Foundation. The Embassy of Food wordt medegefinancierd vanuit het Europese programma INTERREG NWE  via het project Food Heroes, waarbij 15 organisaties uit Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk werken hierin aan concrete oplossingen om voedselverliezen en – verspilling te verminderen aan het begin van de voedselketen.