The Embassy of Food wil jou inspireren en uitdagen om mee te denken over de toekomst. Daarom organiseren we verschillende sessies waarin je kennis kunt maken met uiteenlopende voedselkwesties. Praat en denk met ons mee! Onderstaande sessies zijn allemaal gratis en zonder inschrijving toegankelijk.
Zondag 22 oktober & zondag 29 oktober
11:30 – 12:30
Zou je aanschuiven bij een 3D geprinte lunch? Wacht! Wat? Ja, het is gemakkelijker en een stuk essentiëler om ons eten te printen dan je misschien denkt. Het 3d printen draagt
bij aan een nieuwe manier van fine dining, het gaat voedselverspilling tegen en het brengt oplossingen voor de gezondheid en persoonlijke diëten. Tijdens deze workshop neemt byFlow je mee op reis!
Wil je meedoen? Er zijn slechts 15 plekken per workshop beschikbaar dus meld je
snel aan via info@3dbyflow.com. Vermeld daarbij je voor-en achternaam, de datum van je voorkeur en de organisatie (indien van toepassing).
Zondag 22 oktober
13.00 – 18.00
Ga mee op reis langs de ontwerpen van kersverse designstudenten van de Design Academy Eindhoven, Man and Food! Deze jonge denkers geven in The Embassy of Food hun visie op een toekomstig voedselsysteem. Kom luisteren!
Open inloop.
Dinsdag 24 oktober
18:30 – 21.00
Boeren verkennen met designers van de Landbouw Innovatie Campus hun toekomst. Hoe kunnen zij duurzame producten-met-een- wow leveren? Om zich te onderscheiden zijn ze gaan samenwerken met ontwerpers en kunstenaars. Hun resultaten staan centraal op de Plus1-Tafel waar je kunt dineren met de boer. Aan elke gang voegt hij iets bijzonders toe; zijn product waaraan hij een Plus heeft toegevoegd. Is smaak helemaal jouw ding, ben je gepassioneerd thuiskok, marketeer, ontwerper-in-de-dop of gewoonweg lie ebber, dan zien we je graag aan de Plus1- Tafel. De boeren zijn reuze benieuwd naar jouw oordeel en advies. Want zo kunnen ze de volgende stap maken, de stap naar producten die jij binnen handbereik wilt hebben. Je deelt de maaltijd met 40 enthousiastelingen.
VOLGEBOEKT
Dinsdag 24 oktober
17:00 – 17:30
Het stukje kip op ons bord doorloopt in ruwweg acht weken de stadia van ei naar filet. Hebben we concrete beelden bij die verschillende tussenstops? Of sluiten we ons vakkundig af voor het dier achter onze drumstick, het leven dat zo’n kip leidt en het einde dat ze tegemoet gaat? Wil jij weten hoe het zit? Experimenteel productiehuis Jansen Jansen Bachrach & Landshoff heeft samen met de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant een instrument ontwikkeld waarmee jij dit hele systeem gaat snappen en het op jouw manier kan doen.
Open inloop.
Vrijdag 27 oktober
13.00 – 18.00
Wist je dat er in een flink deel van de stallen in Nederland geen koe, kip of varken te vinden is? Een groot aantal boeren kampt namelijk met leegstaande stallen, en dat zorgt voor problemen. ZLTO, Gemeente Beuningen, Gemeente Berg en Dal en HAS Hogeschool trekken zich het lot van deze boeren aan. Want zonder een nieuwe functie voor het pand of de verkoop ervan kan de boer niet met pensioen en kan het landschap niet ontwikkelen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen met jou op zoek naar nieuwe inzichten en oplossingen. Denk mee!
Meld je aan voor Leegstand op het Platteland.
Zondag 29 oktober
13.00 – 18.00
The Dutch institute of Food&Design (The DIFD) is een internationaal platform dat de kracht van food & design wil vieren en ontwikkelen. Het platform is kort geleden geïnitieerd door Marije Vogelzang en heeft dit jaar samen met Agri meets Design de Future Food Design Awards gelanceerd. Gedurende de dag zal The Dutch Institute of Food&Design interventies programmeren om het publiek uit te dagen het vakgebied Food&Design samen vorm te geven.
Zondag 29 oktober
10:30 – 12:30
In deze workshop deelt Adelaide Tam (Design Academy Eindhoven) haar reiservaringen over de slacht en het eten van koeien. Samen met de deelnemers van deze workshop en lunch bediscussieerd ze de herkomst van vlees en de transformatie naar verwerkt en bewerkt rundvlees. Hoe zou de identiteit van een koe herkend kunnen worden in een product, en hoe kunnen de consumptie en de waarde van een dierenleven tegelijkertijd geherwaardeerd worden? Deelname is gratis, maar er zijn slechts 10 plekken beschikbaar. Inschrijven kan via ageofwonderland.nl o.v.v. je naam en deze workshop.
Open inloop.
Zondag 29 oktober
11.00 – 18.00
Moet je als boer nu wel of niet antibiotica geven? Moet je nu meer of minder koeien gaan houden? Moeten de koeien wel of niet naar buiten? Dit zijn slechts een paar van de dilemma’s van boeren. Om de beurt mag iedereen bij kunstenaar Martina Florians aanschuiven voor een één-op-één tafelgesprek. Stel een fictief boerenbedrijf samen en zet jezelf in de positie van een boer! Aan de hand van het fictieve bedrijf worden dilemma’s doorlopen en word je voor moeilijke keuzes gesteld.
Open inloop.