Dutch Design Week

Agri meets Design maakt sinds 2013 onderdeel uit van Dutch Design Week in Eindhoven. We hebben het hele jaar activiteiten, en DDW is ons hoogtepunt waar alle ontwerpers, boeren en bijzondere uitkomsten samenkomen in tentoonstellingen, netwerkbijeenkomsten en werksessies. Ook dit jaar zijn we weer te vinden op het Ketelhuisplein in The Embassy of Food – Looking back to Now! Deze ambassade is onderdeel van het vierjaarlijkse World Design Event.

Over de Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2400 ontwerpers aan meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n tachtig locaties door de hele stad vind je hier onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment en vernieuwing. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. DDW is optimistisch en gelooft in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers. Zij hebben aangetoond dat ze beschikken over de inventiviteit en lenigheid van denken die kan leiden tot relevante innovaties waar onze snel veranderende wereld om vraagt.

De feiten

Bezoekersaantal 2016: 295,000 mensen

Mediawaarde 2016: bij 17 miljoen euro

Aantal deelnemers: 2,600

Aantal evenementen: 438

Locaties: 110 plekken verdeeld over de hele stad

Mediapartnerschappen: o.a. Dezeen, De Volkskrant & VPRO broadcasting

Wilt u met ons samenwerken op DDW 2017? Bekijk via onderstaande download wat we te bieden hebben!

Wat wij te bieden hebben in een boekje

Ontwerpers helpen ons om op een nieuwe manier naar de wereld te kijken” - Louise O. Fresco

Deel dit met andere