';

Dutch Design Week 2019

STUDIO Agri meets Design

Dé co-creatieplaats voor een future proof agrifoodsysteem

Ben jij ontwerper, boer, beleidsmaker of een andere professional werkzaam in de agrifood of creatieve industrie? Kom dan langs bij STUDIO Agri meets Design op de Dutch Design Week.

Agri meets Design bestaat in 2019 zeven jaar. Tijdens de Dutch Design Week blikken we terug op jaren van praktijkervaringen, waarin tientallen boeren en ontwerpers samenwerkten aan vernieuwingen in de landbouw. Dit rijke netwerk van kennis en ervaringen komt nu voor het eerst actief samen en presenteren we in een nieuwe vorm: STUDIO Agri meets Design.

In de STUDIO kan je een kijkje achter de schermen nemen en de samenwerkingen tussen de agrifoodsector en de creatieve industrie zelf ervaren. De STUDIO is een werk- en ontmoetingsplek waar verbinding, samenwerking en verdieping centraal staan. STUDIO Agri meets Design is dit jaar te vinden op een nieuwe plek! We verhuizen van het Ketelhuisplein naar de creatieve broedplaats Sectie-C.

Ben jij zelf ontwerper, boer, beleidsmaker of andere professional in de agrifood of creatieve industrie? En wil je meer weten over de mogelijkheden voor een samenwerking? Kom dan zeker even langs! De hele week zit Agri meets Design klaar om met jou om de tafel te gaan.

STUDIO

In de STUDIO wordt je ontvangen door Vera Minten – kwartiermaker van Agri Meets Design – en Sietske Klooster – designer researcher van de werkprincipes van Agri meets Design. We nemen je mee langs een aantal samenwerkingen waarin Agri Meets Design een aanjagende rol had. We laten je bijvoorbeeld zien hoe ontwerpers kunnen bijdragen aan een nieuw systeem voor kringlooplandbouw in Nederland. Met drie korte documentaires, een archief van beeldmateriaal en een toolbox van werkprincipes geven we jou een kijkje achter de schermen.

NETWERK

Tijdens Dutch Design Week komen veel van de betrokken boeren, ontwerpers, bedrijfsleven en beleidsmakers bij elkaar. We wisselen met deze gehele Community of Practice ervaringen uit en destilleren daaruit generieke werkprincipes voor de samenwerking van creatieve industrie en agrifood. Zo ervaar je hoe Agri meets Design in de praktijk te werk gaat.

SKYPESESSIES

Als je geen tijd hebt om naar Eindhoven te komen, kun je ook een Skype-sessie inplannen. Jouw omgeving wordt dan digitaal even onderdeel van onze STUDIO in Eindhoven. Wil je hiervoor een afspraak maken? Stuur een mailtje naar sietske@agrimeetsdesign.com!

STUDIO Agri Meets Design maakt haar debuut tijdens de DDW in Eindhoven, en gaat vanaf dan op reis door heel Nederland.

Locatie

Sectie-C is het best bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets. Mogelijkheden voor parkeren zijn vanwege verschillende werkzaamheden erg beperkt. Vanaf Eindhoven Centraal rijdt bus 5 in ca. 15 minuten naar het terrein van Sectie-C, gelegen bij de bushalte Broekakkerseweg. Met de fiets is de locatie in 10-15 minuten te bereiken. De STUDIO bevindt in hal 10. Als je het terrein van Sectie-C opkomt via de poort en helemaal rechtdoor loopt, dan loop je vanzelf tegen hal 10 aan.

Sectie-C
Hal 10
Daalakkersweg 6
5641 JA Eindhoven

Openingstijden STUDIO Agri meets Design:
STUDIO Agri meets Design is geopend op 19 t/m 27 oktober 2019 van 11.00 tot 20.00 uur.

Entree

Sectie C is een officiële DDW locatie en alleen toegankelijk met een DDW passe-partout.

Passepartouts zijn vooraf online te bestellen ( DDW#19 ) en aan de deur verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Met een passe-partouts kan je ook andere locaties op de DDW bezoeken.