';

Dutch Design Week 2019

STUDIO Agri meets Design

Dé co-creatieplaats voor een future proof agrifoodsysteem

Agri Meets Design bestond in 2019 zeven jaar. Tijdens de Dutch Design Week keken we terug op de jaren van praktijkervaringen, waarin tientallen boeren en ontwerpers samenwerkten aan vernieuwingen in de landbouw. Dit rijke netwerk van kennis en ervaringen kwam nu voor het eerst actief samen en presenteerden we in een nieuwe vorm: STUDIO Agri meets Design. In de STUDIO kon je een kijkje achter de schermen nemen en de samenwerkingen tussen de agrifoodsector en de creatieve industrie zelf ervaren. De STUDIO is een werk- en ontmoetingsplek waar verbinding, samenwerking en verdieping centraal staan.

STUDIO Agri meets Design maakte haar debut tijdens de Dutch Design week in Eindhoven en gaat vanaf dan op reis door heel Nederland.

STUDIO

In de STUDIO werd je ontvangen door Vera Minten – kwartiermaker van Agri Meets Design – en Sietske Klooster – designer researcher van de werkprincipes van Agri meets Design. We namen je mee langs een aantal samenwerkingen waarin Agri Meets Design een aanjagende rol had. We lieten bijvoorbeeld zien hoe ontwerpers kunnen bijdragen aan een nieuw systeem voor kringlooplandbouw in Nederland. Met drie korte documentaires, een archief van beeldmateriaal en een toolbox van werkprincipes gaven we jou een kijkje achter de schermen.

Bekijk hier de mini-docu’s:

De Melksalon

Open Source boerderij

Het Foodlab

NETWERK

Tijdens Dutch Design Week kwamen veel van de betrokken boeren, ontwerpers, bedrijfsleven en beleidsmakers bij elkaar. We wisselden met deze gehele Community of Practice ervaringen uit en destilleerden daaruit generieke werkprincipes voor de samenwerking van creatieve industrie en agrifood. Om te ervaren hoe Agri meets Design in de praktijk te werk gaat.

Er komt veel op de sector af, een ontwerp aanpak blijft nodig
Op woensdag 23 oktober was STUDIO Agri meets Design geopend voor stakeholders, deelnemers en geïnteresseerden. Doel van de bijeenkomst: terugblikken op de succesverhalen en vooruitkijken naar de toekomst van cross-sectorale innovaties die ontstaan wanneer je over je eigen grenzen durft te kijken.
>>> Lees hier meer over het netwerkevent

Kansen creëren voor peulvruchten: de boon in de spotlights
Op dinsdag 22 oktober gingen verwerkers en ontwerpers voor het eerst met elkaar aan tafel om nieuwe kansen voor peulvruchten te verkennen.
>>> Lees hier het hele verslag

Achter de schermen in STUDIO Agri meets Design
>>> Lees hier de reacties van bezoekers