';

Dutch design week – Schuif aan tafel bij de boer!

Tijdens de Dutch Design Week serveerde Agri meets Design drie prikkelende audioverhalen, vers van het boerenerf. Aan tafel laat je je meenemen in de wereld van drie boeren, verteld vanuit het perspectief van drie ontwerpers. Wat valt er te ontdekken op het boerenbedrijf en op welke manier ben jij daarbij betrokken als etende mens? Tijdens een 15 minuten durende experience lieten we je luisteren, leren, ruiken en proeven en je eigen verhaal ontdekken. Praat met ons mee over de toekomst van ons eten!

Wij serveerde drie audioverhalen

Ga mee de akker op!

Ga mee naar het akkerbouwbedrijf van Stefan van Hugten in Lierop, Brabant. Voor welke keuzes staat hij bij het telen van zijn gewassen? Hoe beschermt hij deze tegen de soms onvermijdelijke ziektes en plagen? Hoe zorgt hij voor gezonde gewassen, zoals de staakbonen en mais die op zijn akkers groeien? En hoe belanden zijn groenten zometeen veilig op jouw bord? Ontwerper Mies Loogman ontdekt voor welke keuzes deze akkerbouwer dagelijks staat en welke eisen zij als consument stelt aan voedsel.

Lees hier het gehele verhaal.

Ga mee de wei in!

Op het melkveebedrijf van Rudie Freriks in Luttenberg, Overijssel wordt flink nagedacht over de toekomst. Hoe moet Rudi zijn bedrijf ontwikkelen zodat hij zich goed aanpast aan de wensen van de maatschappij en de consument? Hoe kan hij de kringlopen op zijn bedrijf sluiten en de koeien, het gras, het voer en de mest meer met elkaar in balans brengen? Wat betekent dat alles voor de toekomst van zijn zoon, de beoogde bedrijfsopvolger? Wat verwachten consumenten van melkveehouders in de toekomst en zijn ze bereidt – via de melk die ze drinken – mee te investeren in duurzaamheid? Ontwerper Sietske Klooster (De Melksalon) onderzoekt samen met Rudie de mogelijkheden.

Lees hier het gehele verhaal.

Neem een kijkje in de stal!

Melkveehouder Karin de Brouwer Someren-Heide, Brabant staat aan het begin van haar boerencarrièrre. Op haar bedrijf staan de koeien nu nog jaarrond op stal, maar Karin overweegt haar koeien in de wei te zetten. Daar komt van alles bij kijken. Is dat de ommezwaai wel waard? Leveren de koeien in de wei haar meer waardering op van de maatschappij? Worden de koeien er zelf blijer van? En de consument, wil die meer betalen voor weidemelk? Ontwerper Merle Bergers verkent de dillema’s waar Karin mee te maken heeft.

Lees hier het gehele verhaal.