';

Schuif aan tafel bij de boer!

Tijdens de Dutch Design Week serveert Agri meets Design drie prikkelende audioverhalen, vers van het boerenerf. Schuif bij ons aan tafel en laat je meenemen in de wereld van drie boeren, verteld vanuit het perspectief van drie ontwerpers. Wat valt er te ontdekken op het boerenbedrijf en op welke manier ben jij daarbij betrokken als etende mens? Tijdens een 15 minuten durende experience laten we je luisteren, leren, ruiken en proeven en je eigen verhaal ontdekken. Praat met ons mee over de toekomst van ons eten!

Locatie De Kas op het Ketelhuisplein in Eindhoven
Openingstijden dagelijks van 11.00 – 18.00
Toegang gratis
Voertaal Nederlands
Tijdsduur de experience duurt ca. 15 minuten en biedt steeds plaats aan 16 personen.

Wij serveren drie audioverhalen, maak je keuze!

1 // Ga mee de akker op!

Ga mee naar het akkerbouwbedrijf van Stefan van Hugten in Lierop, Brabant. Voor welke keuzes staat hij bij het telen van zijn gewassen? Hoe beschermt hij deze tegen de soms onvermijdelijke ziektes en plagen? Hoe zorgt hij voor gezonde gewassen, zoals de staakbonen en mais die op zijn akkers groeien? En hoe belanden zijn groenten zometeen veilig op jouw bord? Ontwerper Mies Loogman ontdekt voor welke keuzes deze akkerbouwer dagelijks staat en welke eisen zij als consument stelt aan voedsel.

Lees hier het gehele verhaal.

2 // Ga mee de wei in!

Op het melkveebedrijf van Rudie Freriks in Luttenberg, Overijssel wordt flink nagedacht over de toekomst. Hoe moet Rudi zijn bedrijf ontwikkelen zodat hij zich goed aanpast aan de wensen van de maatschappij en de consument? Hoe kan hij de kringlopen op zijn bedrijf sluiten en de koeien, het gras, het voer en de mest meer met elkaar in balans brengen? Wat betekent dat alles voor de toekomst van zijn zoon, de beoogde bedrijfsopvolger? Wat verwachten consumenten van melkveehouders in de toekomst en zijn ze bereidt – via de melk die ze drinken – mee te investeren in duurzaamheid? Ontwerper Sietske Klooster (De Melksalon) onderzoekt samen met Rudie de mogelijkheden.

Lees hier het gehele verhaal.

3 // Neem een kijkje in de stal!

Melkveehouder Karin de Brouwer Someren-Heide, Brabant staat aan het begin van haar boerencarrièrre. Op haar bedrijf staan de koeien nu nog jaarrond op stal, maar Karin overweegt haar koeien in de wei te zetten. Daar komt van alles bij kijken. Is dat de ommezwaai wel waard? Leveren de koeien in de wei haar meer waardering op van de maatschappij? Worden de koeien er zelf blijer van? En de consument, wil die meer betalen voor weidemelk? Ontwerper Merle Bergers verkent de dillema’s waar Karin mee te maken heeft.

Lees hier het gehele verhaal.

Over de Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2400 ontwerpers aan meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n tachtig locaties door de hele stad vind je hier onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment en vernieuwing. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. DDW is optimistisch en gelooft in het probleemoplossend vermogen van ontwerpers. Zij hebben aangetoond dat ze beschikken over de inventiviteit en lenigheid van denken die kan leiden tot relevante innovaties waar onze snel veranderende wereld om vraagt.

Over Agri meets Design

Sfeerbeeld van eerdere DDW – Ontwerp De Kas: Ruigwerk – Concept en uitvoering: Food Cabinet i.s.m. Van Riek tot Vork – Fotografie De Kas: Maartje Strijbis – Fotografie Matchmaking: Marcel Bakkum Wapenfeit