';

Design Karavaan

Vooruit met de Design Karavaan

De agri- en foodsector is een sector in beweging. Uitdagingen genoeg: voedselveiligheid, veranderende wet- en regelgeving, biologisch boeren en dierenwelzijn zijn maar een paar van de vele thema’s waar agrarisch ondernemers, hun omgeving en het bedrijfsleven mee te maken hebben. We kunnen er eindeloos over vergaderen. Maar we moeten vooruit! En daarom is er de Design Karavaan.

Meters maken

De Design Karavaan is een initiatief van Agri meets Design. Het idee van een karavaan is meters maken. Daarvoor is het nodig om verschillende partijen samen aan tafel te brengen. Daar voegen we een designer aan toe. Want designers zijn met hun vernieuwingskracht, meer dan wie dan ook, in staat om problemen vanuit een frisse invalshoek te bekijken. Zo worden vragen oplossingen en ontstaan er nieuwe denkrichtingen, perspectieven en praktische mogelijkheden voor alle stakeholders. En dat in een fractie van de tijd die verandertrajecten vaak duren.

Werksessies

Afhankelijk van de vraag- of probleemstelling en de deelnemers, kan een sessie met de Design Karavaan er steeds anders uitzien. Het principe is echter telkens hetzelfde: deelnemers gaan samen aan de slag, onder begeleiding van een designer. Het zijn werksessies, met de nadruk op werk: afrekenen met beren op de weg, ideeën pitchen, oplossingen uitwerken, coalities smeden, draagvlak bouwen. Het is aanpakken dus.

Sluit je aan

De Design Karavaan bestaat uit een aantal elementen die los of modulair ingezet kunnen worden. Denk aan opvallende signing, schrijfgereedschap, presentatiematerialen, vraagkaarten in de stijl van de Design Karavaan. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig aan te haken bij bestaande, complementaire evenementen.

Meters maken met de Design Karavaan

Zet een ontwerper bij een agrariër aan tafel en er ontstaan al snel frisse ideeën. Maar om die ideeën tot uitvoer te brengen, zijn er meer partijen nodig aan die tafel. Daarom bracht Agri meets Design op vrijdag 26 oktober, midden in de Dutch Design Week, boeren, designers, beleidsmakers, agri- en food-specialisten, dierenartsen en ondernemers bij elkaar.

Lees meer

Design thinking

Anders kijken naar ingewikkelde vraagstukken voor het platteland. Dat designers een andere kijk hebben op complexe problemen hebben al heel wat agrarisch ondernemers ontdekt. Voor de 16 teams van Brood en Spelen is het nog nieuw en onwennig. En daarom bood Agri meets Design samen met de innovators van Van Berlo ze een Masterclass Design Thinking aan.

Lees meer