Creaton: Voedsel uit de streek, goed voor boer landschap en jou.

Natuur en Milieu Overijssel organiseert op 1 en 2 december een Creathon in opdracht van de provincie Overijssel, samen met Saxion, Kennispark Twente en Slow Food Youth Network. Een Creathon is een creatieve werkvorm geïnspireerd op een zogenaamde Hackaton uit de ICT wereld, waarbij in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht. De vraag en uitdaging van de Creathon is: “Hoe maak je van voedsel uit eigen streek een ijzersterk concept dat ten goede komt aan boer én landschap?”. Techneuten, creatieveling, vrijdenkers en innovators worden uitgedaagd uit om mee te doen. Voor de beste concepten zijn er 3 prijzen van €750 en de mogelijkheid voor doorontwikkeling. Het event wordt georganiseerd in Deventer.

Waarom deze Creathon?

Het kopen van producten uit de streek, een mooi en gezond landschap en boeren die daar aan bijdragen en baat bij hebben. Dit klinkt als een mooie win-win situatie. Helaas is dit vaak nog niet het geval in Overijssel. Daarom worden deelnemers uitgenodigd een creatief en innovatief idee te bedenken dat van voedsel uit de streek een ijzersterk marketingconcept maakt. Een concept waardoor meer mensen regionale producten kopen én dat zowel de boer als het landschap hiervan profiteren. De uitkomsten worden gebruikt in één van de innovatielabs van het agro en food programma van de provincie Overijssel. De innovatielabs hebben als doel om de agro en food sector in Overijsel op een innovatie wijze te verduurzamen.

Aanmelden

Ga naar de website van Natuur en Milieu Overijssel om je aan te melden en voor meer informatie: www.natuurenmilieuoverijssel.nl.