Coronacall # 5 Mandy en Jamie & Fides

Woensdagavond is voedselavond! Om de week gaan op het instagram-kanaal van Agri meets Design een designer en boer live in gesprek over een vraagstuk van de boer. We verdiepen ons in een onderwerp, stellen vragen en helpen elkaar vooruit. En wie weet: misschien ontstaan er mooie samenwerkingen voor een toekomstbestendig voedselsysteem.

Mandy van Mersbergen wil samen met haar vriend Jamie het melkveebedrijf van haar ouders overnemen in Babyloniënbroek. Ze zijn druk bezig met het overnameproces en willen een innovatief bedrijf ontwikkelen. Ze hebben vele ambities. Eén ervan is dat ze zelf zuivel van de koeien willen gaan verwerken. Om een toekomstbestendig bedrijf te ontwikkelen is het voor Mandy en Jamie heel duidelijk wat ze nodig hebben: een onderscheidend bedrijfsconcept en een klantenkring. Ze zien dat er nu in Corona-tijd meer aandacht is voor lokaal voedsel en kopen bij de boer. Maar als alle boeren daar nu voor kiezen: hoe onderscheidend ben je dan nog? En past zuivelverwerking bij een onderscheidend concept? Mandy en Jamie zijn nieuwsgierig. En daarnaast… Als ze dan zuivel gaan verwerken… hoe kunnen ze nu al, in dit Corona tijdperk bouwen aan hun klantenkring naast het Youtubekanaal ‘De Boeren Broekies’ dat ze al hebben?

Fides Lapidaire is social designer, en zet graag complexe vraagstukken om in verrassende perspectieven. De momenten en indrukken die ze hiermee regisseert zijn vaak onvergetelijk. Hopelijk kunnen Mandy en Jamie aan de gang met een tof idee na deze call!

Kijk en denk mee! Woensdag 24 juni, 19.30, livestream @agrimeetsdesign_nl