Coronacall #3 Peter & Beatrijs

Woensdagavond is voedselavond! Om de week gaan op het instagram-kanaal van Agri meets Design een designer en boer live in gesprek over een vraagstuk van de boer. We verdiepen ons in een onderwerp, stellen vragen en helpen elkaar vooruit. En wie weet: misschien ontstaan er mooie samenwerkingen voor een toekomstbestendig voedselsysteem.

Peter van de Voort runt, samen met zijn vader Jan Dirk, De Groote Voort. Het bedrijf in Lunteren is beter bekend onder de naam ‘Remeker’. Bij Remeker denken mensen vaak aan jersey koeien, ander voer, de bodem, biologisch dynamisch, kaas en ghee én aan het enthousiasme en de passie van vader en zoon. Ook bij Remeker heeft de Coronacrisis een flinke impact. Normaal gesproken gaat de helft van hun kaas naar de horeca. Van de ene op de andere dag misten ze de helft van hun afzet. Gelukkig zien ze wel dat kaasspeciaalzaken meer bestellen waardoor de klap al iets minder heftig is, maar zet deze lijn door? Het zet Peter aan het denken: “Wat is een gezond model voor ons bedrijf? Moet ik wachten tot mijn afzet ooit weer ‘normaal’ wordt, of moet ik mijn verdienmodel aanpassen?”

Beatrijs Voorneman is senior designer bij Reframing Studio. Deze empathische designer heeft een passie voor voedsel/landbouw, luisteren, begrijpen en interpreteren. Kan zij Peter helpen met zijn vraag?

Kijk en denk mee! Woensdag 27 mei, 19.30, livestream @agrimeetsdesign_nl