Coronacall #1 Marianne & Marc

Woensdagavond is voedselavond! Om de week gaan op het instagram-kanaal van Agri meets Design een designer en boer live in gesprek over een vraagstuk van de boer. We verdiepen ons in een onderwerp, stellen vragen en helpen elkaar vooruit. En wie weet: misschien ontstaan er mooie samenwerkingen voor een toekomstbestendig voedselsysteem.

Op woensdag 29 april gaan Marianne van den Hoek en Marc Paulusma er eens even goed voor zitten. Marianne runt samen met haar man Coen een akkerbouwbedrijf in Zeeland. In tijden van crisis staan mensen meer stil bij wat echt belangrijk is, ook als het gaat om voedsel. Marianne: “Al jaren wordt er gesproken over het verkleinen van de afstand tussen de producent en consument. Nu, in de coronacrisis, wordt de boer gelukkig weer gevonden. Er is een toenemende vraag naar maaltijdboxen, mensen kopen lokaal voedsel en willen weten waar het vandaan komt. Ik hoop dat ook na de coronacrisis deze bewustwording en waardering voor ons voedsel en de producenten blijft. Hoe zorgen we ervoor dat boer en burger elkaar blijven vinden? Hoe stimuleren we dat mensen Nederlands voedsel kopen voor een eerlijke prijs?”

Marc Paulusma, conceptueel en ruimtelijk designer, gaat met Marianne in gesprek. Kan hij samen met haar een oplossing vinden voor haar vraag? Of komen ze samen tot een analyse, ideeën of nog meer vragen?

Kijk en denk mee! Woensdag 29 april, 19.30, livestream @agrimeetsdesign_nl