Voedsel van en in de toekomst

Hoe kunnen we de alsmaar toenemende wereldbevolking voorzien van gezond voedsel, zonder de aarde uit te putten? Welke duurzame landbouwmethodes zijn hiervoor in ontwikkeling? Hoe kunnen gezondere voedselkeuzes gestimuleerd worden en hoe draagt de gemeente Utrecht hieraan bij?

Lezingen en informatiemarkt

Wetenschappers van de Universiteit Utrecht binnen het onderzoeksthema Future Food Utrecht houden zich vanuit verschillende disciplines bezig met ons voedsel van morgen. Tijdens deze themadag gaan onderzoekers en andere organisaties graag met u in gesprek over deze vragen en andere gerelateerde voedselvraagstukken. Zij presenteren verschillend onderzoek en mogelijke oplossingen.

Naast een aantal lezingen, is er ook een informatiemarkt met uiteenlopende deelnemers. U kunt ook deelnemen aan een rondleiding langs oude en nieuwe voedselgewassen in de Ontdektuin en voor kinderen zijn er diverse activiteiten.

Voedselonderzoek van de Universiteit Utrecht

Future Food Utrecht brengt de kennis en idee├źn samen van onderzoekers van de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht die allemaal een ander aspect van voedsel bestuderen. Hierdoor beslaat het onderzoek de volle breedte van voedselvraagstukken. Van de psychologische achtergrond van (on)gezonde voedselkeuzes tot het milieuvriendelijk beschermen van gewassen tegen plagen en het behandelen van chronische ziektes met een speciaal dieet. Met deze ge├»ntegreerde aanpak werken de onderzoekers aan nieuwe oplossingen voor een duurzame en gezonde voedselvoorziening, die tegelijkertijd toegankelijk en acceptabel zijn voor de wereldbevolking.

Iedereen is welkom bij deze ontmoeting tussen wetenschap en maatschappij op zondag 17 september van 10.00-16.30 uur in de Botanische Tuinen Utrecht.

Kijk voor het complete programma van deze themadag op de website van Universiteit Utrecht.