Lecture Katja Gruijters in Werkwarenhuis

Op zondag 10 september is er in het Van Aken in het Werkwarenhuis een lecture door food designer Katja Gruijters over ‘de eetbare natuur’. Dit maakt deel uit van het onderdeel VERS Academy -ondersteund door Zuidlijn- op het Food & Design Festival 2017.

✔ lecture: ‘de eetbare natuur’ door food designer Katja Gruijters
✔ zondag 10 september
✔ 16:00 – 17:00 uur
✔ locatie: Van Aken in het Werkwarenhuis
✔ aanmelden via welkom@werkwarenhuis.nl

Katja Gruijters is fooddesigner van het eerste uur.
Al tijdens haar studie aan de Design academy in Eindhoven was eten voor haar de manier om beeldend te communiceren. Ruim 19 jaar later kan Katja zich expert in het vak noemen.

Onze kennis over eten en voedsel wordt gevormd door feiten, meningen, fabeltjes en vooroordelen. Dit spanningsveld is haar werkgebied. Als fooddesigner onderzoekt zij eetgedrag en doet zij, vooral vanuit het principe van duurzaamheid, voorstellen hoe het anders kan. Met eigen onderzoek, proeverijen, experimenten producten en projecten voor de culturele sector en industrie heeft zij een schat aan ervaring opgebouwd.

Op het Food & Design festival presenteert Katja het boek Food Design dat Ed van Hinte, industrieel ontwerper en designcriticus, schreef over haar werk. In haar lezing doet ze haar visie uit de doeken door middel van illustraties en voorbeelden van inspirerende foodprojecten.

Food & Design Festival

Ben je nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe smaken? Wil je meer weten over de toekomst van ons eten, eten uit eigen stad en dineren op de spannendste plekken? Kom dan naar het Food & Design Festival met onder meer de Local CityFoodMarket, Workshops en Lectures in de Mengfabriek en Werkwarenhuis op terrein Tramkade in ’s-Hertogenbosch.